Tukitoiminta - Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry

TERVETULOA UUSILLE ERSYN KOTISIVUILLE
________________________________________________________________
Go to content

Main menu:

TUKITOIMINTA
______________________________

Tukitoiminta

ERSYn toimialue on lähinnä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirinalue. Tukipuhelimemme 040 828 0000 kuitenkin vastaa kaikille tietoa ja apua tarvitseville ympäri Suomen ja sivumme ovat kaikkien tietoa haluavien käytettävissä.
Vertaistuki- ja pienryhmämme ovat kaikkien käytettävissä asuinalueesta riippumatta.

Tukihenkilöt
Tukihenkilö on itse eturauhassyövän kokenut ja siitä toipunut henkilö, joka omien kokemustensa pohjalta tietää ja tuntee ne ajatukset, pelot ja ongelmat mitä sairaus tuo tullessaan. Vaitiolovelvolliset tukihenkilöt antavat apua heti sairauden alussa, kun henkinen hätä on suurin ja tietämättömyys aiheuttaa kriisin. Pienikin keskustelu kohtalotoverin kanssa auttaa. Tukihenkilön kanssa voit keskustella yksityisesti joko puhelimen välityksellä tai henkilökohtaisessa tapaamisessa.

Tärkeintä on: ÄLÄ JÄÄ YKSIN

Tukiryhmä
Tukiryhmä on tarkoitettu uusille juuri sairaudestaan tiedon saaneille. Tukiryhmässä tapaat kohtalotovereitasi, sekä juuri sairastuneita että jo sairautensa kanssa elämään oppineita. Tukiryhmä on "vertaisryhmä" jossa kokemuspohjalta pyritään auttamaan ja ohjaamaan sairaudesta johtuvasta shokista ja kriisistä. Tavoitteena on vuorovaikutuksessa tapahtuva kokemuksellisen tiedon jakaminen omasta sairaudestaan sekä keskinäinen tukeminen Jokaisen pitäisi keskustella sairaudestaan ja miten selvitä shokin aiheuttamasta kriisistä tai kuunnella sairautensa kanssa selvinneiden omakohtaisia kokemuksia. Erään väitöskirjan mukaan taudin alkuvaiheessa saatu vertaistuki potilastovereilta auttoi miehiä parhaiten selviytymään taudin aiheuttamasta stressistä. Tule vertaistesi joukkoon.

Pienryhmässä tapaat "vertaisiasi"
Kun pahimmat vaiheet on koettu, ja elämä uudessa tilanteessa alkaa hakea uomiaan, tule pienryhmään. Pienryhmässä tapaat "vertaisiasi" joiden sairauden toteamisesta on jo kulunut enemmän aikaa. Siellä välittyy kokemuksellista tietoa hoidosta ja taudin kanssa elämisestä sekä taudin hoitojen aiheuttamien haittojen vähentämisestä. Kokemuksellinen tiedon saanti sekä keskinäinen tukeminen on tarpeen myös myöhemmässä vaiheessa. Joskus sairaus unohtuu kokonaan näissä ryhmissä ja pohdinnan aiheena voi olla mikä tahansa aihe maan ja taivaan väliltä, kulttuurista - "mehiläisten" hoitoon.

Vertaistuki- ja pienryhmiemme kokoontumisajat ja paikat näet vertaistuki- ja ajankohtaista osioista.

• Tukihenkilöihimme saat yhteyden tukipuhelimella 040 828 0000
• Ryhmiä myös puolisoille

Lisätietoja ERSYn toimistosta puh. 09 711 050


e-mail: toimisto.ersy@kolumbus.fi


Suomen Syöpäyhdistys

Suomen Syöpäyhdistys on 1936 perustettu syöpätyön uranuurtaja Suomessa, jonka kautta voit hakea tietoa ja apua monipuolisesti. Tarjolla mm. vertaistukea, kuntoutusta, virkistystä sekä maksuton neuvontapalvelu, jossa koulutetut syöpähoitajat vastaavat kysymyksiin. Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen verkosto tarjoaa syöpäpotilaille tukea 12 maakunnallisen syöpäyhdistyksen voimin. Etsi lähin Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenyhdistys järjestön sivuilta www.cancer.fi. Sivuilla myös runsaasti tietoa syövästä sekä keskustelupalsta potilaille.

TILAA TAPAHTUMATIEDOTE:


ERSY Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry:

Helsinginkatu 14 A 1
00500 Helsinki
y-tunnus 1903348-6

ERSY

Yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon potilasyhdistys
Toimisto 09 711 050
Email osoite toimisto.ersy@kolumbus.fi
Tukipuhelin 040 828 0000
Back to content | Back to main menu