Eturauhanen - Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry

Yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon potilasyhdistys
Go to content

Main menu:

Eturauhassyöpä
ETURAUHANEN

Eturauhanen ja eturauhassyöpä?

Seuraavassa lyhyt selvitys eturauhasesta, sen syövästä ja syövän oireista.


Eturauhanen on miesten sukupuolirauhanen, joka sijaitsee virtsarakon alapuolella peräsuolen edessä. Eturauhanen on noin luumun kokoinen, 20 grammaa painava elin. Se ympäröi osittain virtsaputkea, joka kuljettaa virtsan rakosta elimistön ulkopuolelle. Eturauhanen tuottaa osan siemennesteessä tarvittavasta nesteestä. Siemenneste sisältää siittiösolut.

Mikä on eturauhassyöpä.

Se syntyy eturauhasen solujen alkaessa muuttua pahanlaatuisiksi.

Eturauhassyöpä on yleisin syöpäsairaus Suomessa. Siihen sairastuu vuosittain noin 5500 miestä. Eturauhassyöpä ei ole ainoastaan vanhojen miesten sairaus. Yhä nuoremmat vielä työelämässä olevat miehet sairastuvat siihen. 

Eturauhassyövän oireet
Lääkärin vastaanotolle on syytä mennä, jos havaitsee seuraavia oireita: virtsaamisen heikkous tai katkonaisuus, tihentynyt virtsaamisen tarve (varsinkin öisin), muut erilaiset virtsaamisvaikeudet ja -kivut, tunne siitä, ettei virtsarakko tyhjene täysin ja verivirtsaisuus. Alaselän, lantion tai lonkkien kipu voi olla oireena levinneestä eturauhassyövästä. Eturauhassyövän varhaisvaihetta on vaikea havaita, koska oireet ovat usein lieviä tai niitä ei ole lainkaan.ERSY Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry:

Svinhufvudintie 2 C
00570 Helsinki
Y-tunnus 1903348-6

ERSY

Yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon potilasyhdistys
Toimisto 09711050
Tukipuhelin 040 828 0000
Hae sisältöä tekstihaulla:
Translate the site into your language:
Back to content | Back to main menu