Tapahtumia - Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry

Yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon potilasyhdistys
Go to content

Main menu:

Ajankohtaista
TAPAHTUMIA
Videotallenteet
Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry ERSY ja Docrates Syöpäsairaala järjestivät avoimen yleisöluennon 4.5.2023 aiheesta "Eturauhassyövän seulonta ja sen tarpeellisuus". Luennon piti syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri, professori Timo Joensuu Docrates Syöpäsairaalasta. Tilaisuuden avasi Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry ERSY:n puheenjohtaja Keijo Vanhala.

Eturauhassyöpä on Suomen yleisin miesten syöpä ja samalla koko maamme yleisin syöpä, johon sairastuu vuosittain yli 5 000 miestä. Eturauhassyöpään kuolee vuosittain lähes tuhat miestä. Liian moni eturauhassyöpä löytyy vasta levinneenä. Miesten kynnys hakeutua PSA-testiin ja hoitoon on liian korkea, koska oireita ei tunnisteta tai oteta riittävän vakavasti. Moni elämä olisi pelastettavissa, jos syöpä havaittaisiin ajoissa.

Yleisöluennolla kuultiin eturauhassyövän diagnosointi- ja hoitomenetelmistä

Syöpätautien ja sädehoidon erikoislääkäri ja professori Timo Joensuu on tehnyt mittavan uran syöpähoitojen parissa. Hän on kehittänyt aktiivisesti suomalaista syövänhoitoa ja on yksi Docrates Syöpäsairaalan perustajista. Hänen erityisosaamisalaansa ovat eturauhassyövän säde- ja lääkehoidot ja niiden kehitys.

Videotallenteiden katsominen

Voit katsoa videotallenteita luentotilaisuudesta tämän artikkelin lopusta klikkaamalla Dropbox-linkkiä. Videoiden katsominen ei edellytä kirjautumista ja ne toistetaan Dropboxin omalla selaimella, joten katselu onnistuu niin pöytäkoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin.


Klikkaa tästä editoidaksesi tekstiä!

Professori Timo Joensuu (Kuva: Docrates)
Professori Timo Joensuu (Kuva: Ersyn arkistot)Vertaistuen suunnittelukokous 3.12.2020

Vasemmalla hallituksen jäsen Esko Teliö, keskellä puheenjohtaja Keijo Vanhala, oikealla varapuheenjohtaja ja sihteeri Pentti Mäntynen


_______________________________________________________________________________________________________________________ERSY Eturauhassyöpäpotilaiden tuki ry:

Svinhufvudintie 2 C
00570 Helsinki
Y-tunnus 1903348-6

ERSY

Yleishyödyllinen, voittoa tavoittelematon potilasyhdistys
Toimisto 09711050
Tukipuhelin 040 828 0000
Hae sisältöä tekstihaulla:
Translate the site into your language:
Back to content | Back to main menu